Štýl BOHO: zariaďte si interiér v duchu nespútanej slobody

Zariaďovanie interiérov v boho štýle je vhodné najmä pre tých, ktorí chcú mať svoj domov naplnený životom, kultúrou, a inými rôznorodými kúskami. Musíme potvrdiť to, že interiéri v štýle boho, sú čím ďalej tým viac trendy. Moderný, bezstarostný, uvoľnený, ale pritom stále zaujímavý spôsob, ako ľudia reflektujú svoju slobodu aj pri zariaďovaní interiérov.

Boho (bohémsky) štýl je inšpiratívny najmä pre ľudí, ktorí chcú viesť nekonvenčný život. Pôvod nesie vo Francúzsku, v 19. storočí, kde existovala určitá komunita umelcov, ktorá bola všetko, len určite nie priemer. Mali slobodný spôsob myslenia, ktorý sa časom preniesol do umenia, a neskôr aj do zariaďovania interiérov. Svoju popularitu zažíva aj v našich Slovenských interiéroch. Aké sú základné princípy, o ktoré sa môžete oprieť, pokiaľ chcete zariadiť interiér v štýle boho? Čítajte ďalej a všetko vám odhalíme!

Čo presne znamená mať interiér v štýle BOHO?

Je potrebné podotknúť to, že tento štýl nie je určený pre každého. Na prvý pohľad voľný štýl, bez zábran, no však ,,pod pokrývkou” ide o niečo viac ako len o pohadzovanie vecí v obývačke. Interiér v štýle boho je premyslený, má svoju líniu farieb, vzorov, ale aj určitý druh materiálov, ktoré atmosféru u vás doma ešte viac prehĺbia. Nebojte sa, nie je to nič komplikované. Majte otvorenú, slobodnú myseľ a zapojte kreativitu. Hneď bude tento proces oveľa jednoduchší.

Aké farby sú v interiéroch BOHO štýlu dominantné?

spalna v style BOHO

Dokonale farebne zladený interiér s jednoduchými dekoráciami? Stačilo! Teraz prichádza na rad interiér v štýle BOHO. Tento štýl má doslova žiariť farbami a naplniť vás pohodovou atmosférou. Preto tu prevažujú tu najmä farby v teplých odtieňoch, ale aj metalické tóny. Pokiaľ vás lákajú hlboké, tmavé odtiene hnedej zelenej či sivej, nesmúťte. Doplňte ich o sýtu, kontrastnú farbu ako je napríklad oranžová alebo modrá.

Vzory a textúry: nebojte sa šialených kombinácií!

obyvacka v style boho

Pokiaľ ste sa rozhodli pre zariaďovanie interiéru v štýle boho, nebojte sa kombinovať rôzne vzory, či materiály. Ich rôznorodosť je základom pri zariaďovaní domácností v štýle boho. Aj to, čo sa na prvý pohľad môže zdať ako veľký nezmysel, môže byť práve tá kombinácia, ktorá váš domov pritiahne k boho štýlu ešte viac! Kombinujte exotické štýly kobercov a umiestnite ich na netradičné miesta.  Povolené sú etno vzory, geometrické tvary, ale aj mandaly. Vedeli ste, že ich môžete využiť aj ako tapetu? Zaveste koberec na stenu medzi obrazy. Zdá sa vám to príliš? Biela farba steny túto zaujímavú a nekonvenkčnú kombináciu uvedie do rovnováhy.

Boho nábytok? Nič komplikované.

Nábytok v štýle boho podľa vašich predstáv pravdepodobne nenájdete v obchodných reťazcoch. Boho interiér budete tvoriť dlhšie, je to totižto dlhodobé zbieranie dokonalo-nedokonalých kúskov, ktoré vyskladajú ideály boho domov. Nebojte sa navštíviť lokálny obchod so starožitným nábytkom, možno tam nájdete niečo, čo vás dokonale očarí, alebo hľadajte boho nábytok u nás, na mood.skkde nájdete mnoho inšpiratívnych kúskov.

Vyhrajte sa s osvetlením!

Ubyvacka v style BOHO 2

Ambientné, nenápadné osvetlenie dokonale zjednotí vašu izbu a pozdvihne a dokončí pocit slobody a uvoľnenosti. Zvoľte rôznorodé svetlá v štýle boho. Ale aké sú to svetlá, ktoré sú v štýle boho? Siahnite napríklad po starožitných svietnikoch, či stolových lampách. V prvom rade však naplno využívajte prirodzené svetlo. Lampy by mali byť istým doplnkovým svetlom.

Dekoratívne materiály v štýle boho? Vieme ako na to!

Dekoracie v style BOHO
  1. Rohová sedačka Befame Belavio
  2. Stolík Custom Flun
  3. Úložný priestor Ragaba Ashme rebrík
  4. Tapeta Mindthegap Jardin Sauvage
Zariaďovanie interiéru v štýle boho je ukážkou toho, ako nefunguje minimalizmus. V minimalizme sa držíme príslovia ,,menej je viac”. Interiér v štýle boho sa opiera o filozofiu ,,viac je viac”. Základom sú prírodné a pohodlné materiály. Premiešať môžete rôzne druhy ako napríklad drevo, či slama a kombinovať ich môžete napríklad s hodvábom, či s pletenými dekoráciami. Tieto materiály nemusia mať čisto nový vzhľad. Ak chcete vo vašej domácnosti prehĺbiť boho atmosféru, siahnite po opotrebovaných, nepoškodených kúskoch, ktoré stratili svoj lesk. Trčia z nich strapce? DOKONALÉ! Skvelou voľbou môžu byť aj zaujímavé botanické kúsky, alebo kapradie. Váš domov bude ešte viac žiariť slobodou a netradičnou atmosférou.