Praktický koberec do detskej izby: toto sú pravidlá, ktorými sa riaďte

Prostredie v detskej izbe má pôsobiť harmonicky, ale s dôrazom na bezpečie a každodenný komfort. Čím sú deti mladšie, tým precíznejšie sa musíme vyhrať s každým detailom a doplnkom.

Prostredie v detskej izbe má pôsobiť harmonicky, ale s dôrazom na bezpečie a každodenný komfort. Čím sú deti mladšie, tým precíznejšie sa musíme vyhrať s každým detailom a doplnkom. Prečo nenechávať izbičky tých najmenších bez praktických a funkčných kobercov? Nemajte obavy, že znemožnia ich prvé kroky alebo sa stanú „lapačmi“ drobného neporiadku. V tomto článku vám prinášame sumár rád, ako vybrať ideálny koberec do detskej izby.

Detský koberec Lorena Canals Vintage Map

 Detský koberec Lorena Canals Vintage Map


V úvode považujeme za veľmi dôležité vysvetliť, prečo sa dostali práve detské koberce do úzadia. Našťastie, za posledné roky hlásia svoj „comeback“ s tuctom vylepšených funkcií a praktických štruktúr.
Rodičia pri výbere koberčekov pre svojich drobcov vychádzali len z vlastných skúseností a spomienok na svoje detstvo. Vtedy sme poznali tie veľké robustné koberce s hustým vláknom a s arómou usadenej špiny. Pôsobili odpudzujúco a boli nanajvýš nepraktické. Dnes je výhodou, že či si vyberiete detský koberec z umelých, alebo prírodných vlákien, oba varianty prinášajú výhody aj pre prostredie detských izieb.

Prečo dôsledne prihliadať na materiál detského koberčeka?

detský koberec Lorena Canals Bereber Wood Rose

 detský koberec Lorena Canals Bereber Wood Rose


Materiál je podstatou akéhokoľvek koberca. Od jeho vlastností sa odvíjajú možnosti nášho pohybu, celkovej záťaže, antistatických a antibakteriálnych vlastností, trvanlivosti a pevnosti. Stále patria k najobľúbenejším koberce z umelých vlákien. Odporúčame zamerať sa predovšetkým na  zvýšenú protišpiniacu úpravu.
Tú zabezpečujú jednak polyamidové, ale aj nylonové vlákna. Nylonové hlásia väčšiu pevnosť, polyamidové viac odolávajú usadeniu prachu. Oproti tomu prírodné vlákna (najmä vlna) sú skutočným „hniezdočkom“ pre deti. Sú mäkké, na dotyk príjemné a poskytujú výborné izolačné schopnosti. Tlmia hluk, čo je pri detskom džavote nesmiernou výhodou.

detský koberec Lorena Canals Tribu Natural Large

 detský koberec Lorena Canals Tribu Natural Large


Náš tip  - Vyskúšajte detský koberec zo 100% bavlny pre pohodlné hranie, ale aj bezpečné spanie vašich drobcov. V procese výroby sa kládol dôraz na použitie jednoduchých materiálov, prírodných farbív a dizajnu v najširšej palete. Sú vhodné pre detskú, ale aj novorodeneckú izbičku.
S kratším a jemnejším, alebo dlhším a hustejším vlasom? Tento výber prispôsobte veku a zdržiavaniu sa vašich detí v izbičkách. Detské koberce v kratšom vlase možno nepôsobia tak útulne ako tie dlhšie, no rýchlejšie z nich dostanete nečistoty, a to aj bez použitia vysávačov. Navyše, deti si pomocou nich môžu vyskúšať napríklad hravé počítanie čísel v jednoduchom, minimalistickom dizajne. Kratší, ale hustejší vlas znižuje riziko zakopnutia, tým najmenším neumožňuje jednoduché vytrhávanie, a tak sa z neho drobci „nenajedia“. Koberce s dlhším vlasom už takúto výhodu neposkytujú.

Veselé koberce, na ktoré je radosť sadnúť si

 detský koberec Lorena Canals Hippy Blue

detský koberec Lorena Canals Hippy Blue


A sníva o tom aj nejeden rodič. Tak, aby vás detské koberce bavili, musia hýriť príjemnými farbami a nadväzovať na detskú šantivosť a túžbu objavovať. To sa však môže vypomstiť akoukoľvek rozliatou farbou alebo kúskami čokolády na povrchu koberčeka. Čo s tým? Pre prateľné detské koberce Lorena Canals to nie je žiadnym problémom ani na jemnom bielo-modrom podklade. Pre mnohých rodičov sú jasným víťazom a skvelým tipom na darček.

Aby po smiechu neprišiel plač...

 detský koberec Lorena Canals Biscuit Grey

detský koberec Lorena Canals Biscuit Grey


Detské šantenie sa práve plačom najčastejšie završuje. Upozorňujeme, že tieto produkty by preto nemali byť len zárukou moderného dekorovanie detskej izby. U tých najmenších je dôležité minimalizovanie kĺzania po podlahe. Šmykom k tvrdým pádom vďaka spodnej pogumovanej strane, dokúpenej protišmykovej podložke alebo inej preukázateľnej záruke bezpečnosti tak nedôjdu. Takúto atmosféru podporia aj mäkké anjelské krídla v každej štýlovej dievčenskej izbe.

Pozor na veľa vykrojovaných akcentov a detailov na koberčeku. Takéto modely kobercov odporúčame zvoliť pre staršie deti. Máte pri nich obmedzenejšie možnosti umiestnenia a ľahko sa o ne dá zakopnúť. Aj jednoduchá údržba si žiada vašu pozornosť a kvalitné čistiace prostriedky. Nič nám predsa len tak nepadne z neba, čo platí aj o tých najjemnejších koberčekov pre deti.

 detske koberce banner